MENIU

Bătaie în Plaza România între un clan interlop şi o firmă de pază

Foto: vrancea.com
C. Ciocan: În afara Poliţiei, nimeni nu poate lua o decizie de a lipsi de libertate o altă persoană.
Răniţi la Plaza România
BGS la Plaza România
În iulie 2008, membrii clanului Preda au atacat cu săbii şi cuţite trei tineri

O bătaie a avut loc sâmbătă seară, în mall-ul Plaza România, între clanul interlop Preda şi angajaţi ai firmei de pază BGS. Aparent, motivul a fost o maşină parcată greşit. Un agent al firmei de pază şi patru tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alţi patru bărbaţi au ajuns la poliţie. Conflictul a reizbucnit în scurt timp, când proprietarul maşinii s-a întors la mall să-şi recupereze automobilul.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a confirmat, la Realitatea TV, că a existat o altercaţie între un agent care asigura paza într-un centru comercial şi un cetăţean care a parcat neregulamentar, motiv pentru care acestuia din urmă i s-a blocat autoturismul, lucru ce a condus la producerea altercaţiei.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului Special al Poliţiei Capitalei pentru Intervenţie Rapidă şi echipaje ale Secţiei 22 Poliţie.

Poliţiştii au reţinut patru tineri implicaţi în scandal, toţi apropiaţi ai lui Eugen Preda, lider al clanului "Luptătorii" din Capitală. Conflictul a izbucnit în jurul orei 18.30, din cauza unei maşini parcate greşit. Agenţii de pază au blocat automobilul, moment în care discuţia a degenerat. Agenţii de pază susţin că Eugen Preda şi apropiaţii săi au fost cei care au lovit paznicii din complexul comercial. În urma bătăii, un agent de pază a fost rănit uşor la mână, cu un cuţit, iar patru dintre membrii clanului au fost transportaţi la spital.

În jurului orei 19.30, cei patru tineri implicaţi în scandal au fost aduşi la Secţia 22 de Poliţie şi au fost audiaţi. Poliţia a mai audiat alţi 20 de martori. Nu toţi agresorii au putut fi prinşi, însă poliţia se va folosi de imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

Directorul BGS, Bogdan Oprea, a declarat că în incidentul de la mall au fost răniţi atât în rândul agenţilor de pază, cât şi în cel al atacatorilor. Un agent al firmei de pază şi patru tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

''Când am stat de vorbă cu ei au lovit instant. Unul dintre ei a lovit o fată dintr-un magazin, a luat-o ostatic, au ameninţat o vânzătoare'', a povestit Bogdan Oprea, patronul firmei BGS.

Membrii clanului Preda au o versiune diferită faţă de cea a paznicilor. Unul dintre răniţi susţine că patronul firmei de pază a fost cel care a lovit primul.

''Bogdan Oprea a dat startul la toată bătaia. Cum a venit Bogdan Oprea i-a dat o palmă lui Eugen şi de acolo a început. A dat el prima palmă şi după aia au sărit toţi la bătai'', a spus unul dintre cei răniţi în incident. 

Scandalul a continuat şi la miezul nopţii când proprietarul maşinii s-a întors la mall să îşi recupereze automobilul. Mai mulţi agenţi ai firmei de pază au blocat maşina şi nu au permis accesul proprietarului.

Clanul lui Eugen Preda, implicat într-un incident violent şi în 2008, în acelaşi mall

Clanul lui Eugen Preda a mai fost implicat într-un incident violent în vara anului trecut, tot în Plaza România. În iulie 2008, trei tineri au fost înjunghiaţi de mai multe persoane.

Liderul interlopilor a fost cercetat atunci pentru ultraj, distrugere şi tentativă de omor, însă instanţa nu a fost de acord cu arestarea lui decât pentru 30 de zile.

Cei trei tineri se aflau într-o cafenea din Plaza România şi au fost atacaţi cu săbii şi cuţite. În urma incidentului, au ajuns la spital cu tăieturi grave. În schimb agresorii au reuşit să fugă.

Poliţia a deschis şi atunci o anchetă şi a reţinut patru persoane acuzate de tentativă de omor şi alte fapte de violenţă. Este vorba de Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Bădulă, zis Moş Ene, şi Lelu Florea zis Copilu'. După un arest de 30 de zile magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus cercetarea în stare de libertate a celor patru membri ai clanului. 

Mai multe articole despre:
mall altercaţie clan firmă de pază