MENIU

Bătaia, modalitatea unui profesor de a stabili ordinea şi disciplina în sala de curs. (IMAGINI ŞOCANTE)

Un dascăl de la o şcoală din localitatea Redea, judeţul Olt, stabileşte ordinea şi disciplina în sala de curs cu pumnul
Foto: www.gradethenews.org

Educaţie cu palma. Aceasta este modalitatea prin care un dascăl de la o şcoală din localitatea Redea, judeţul Olt, stabileşte ordinea şi disciplina în sala de curs.

Un cititior Realitatea.NET a trimis la secţiunea Martor ocular o înregistrare în care arată cum înţeleg unii profesorii să îşi educe elevii.

Comisia constituită la nivelul IŞJ Olt, alcătuită din mai mulţi inspectori şi condusă de inspectorul general Carol Kovacs, a mers duminică la şcoala generală din comuna Redea. La audieri, mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii locale, printre care primarul localităţii, colegi ai dascălului şi părinţii elevului agresat, i-au luat apărarea profesorului Munteanu. 

Potrivit acestora, dascălul are un comportament normal şi nu a avut niciodată probleme de comportament.

Soţii Bulăc, părinţii copilului care apare în imaginile date publicităţii, au declarat corespondentului NewsIn că nu vor depune plângere împotriva profesorului Voicu Munteanu. Marcel Bulăc a susţinut chiar că i-ar fi spus dascălului să-i urecheze din când în când copilul pentru că "face multe prostii".

Profesorul Voicu Munteanu nu a recunoscut în faţa ziariştilor că l-ar fi lovit pe elev. El susţine că ar fi vorba despre o răzbunare din partea tatălui unui elev de-al său care ar refuza să-i restituie suma de 5.000 de lei pe care i-ar fi împrumutat-o şi pentru care l-a acţionat în instanţă.

Şi primarul comunei Redea, Dan Bălă, susţine că Munteanu este un dascăl valoros al şcolii din localitate. Afirmaţiile primarului sunt susţinute şi de directorul şcolii, Onoria Geambaşu.

Şeful IŞJ Olt, Carol Kovacs, a declarat că, în funcţie de cele constatate în urma anchetei, vor fi dispuse şi sancţiunile. El nu a exclus posibilitatea ca dascălului Voicu Munteanu să îi fie desfăcut contractul de muncă. 
Voicu Munteanu este profesor de sport la şcoala generală din comuna Redea de peste 36 de ani, timp în care împotriva sa nu a fost depusă nicio reclamaţie. Dascălul a deţinut, în trecut, funcţia de director al unităţii de învăţământ.

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat că este revoltată de acest incident şi că astfel de oameni nu au ce căuta în invăţământ.

"Mă revoltă asemenea cazuri în şcoala românească (...) După părerea mea, sancţiunea nu poate fi decât scoaterea din învăţământ a acestui profesor (...) Am să cer mâine inspectorului să îl schimbe pe directorul de la şcoală", a declarat Ecaterina Andronescu.

Mai multe articole despre:
şcoală elev educaţie profesor Olt