MENIU

Băsescu vorbeşte despre o posibilă creştere economică în 2010, în ziua anunţării candidaturii

Foto: RTV

Traian Băsescu a vorbit, la Timişoara, despre o posibilă creştere economică pozitivă în trimestrul II din anul 2010, în ziua anunţării candidaturii sale pentru un nou mandat la Preşedinţie.

În cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din Timiş, şeful statului a declarat că o creştere economică pozitivă va avea loc, potrivit evaluărilor şi prognozelor făcute de BNR, în trimestrul al II-lea al anului 2010.

"Evaluările spun că România va trece la creştere economică pozitivă în trimestrul II din anul 2010. Dacă nu se produce acel W din SUA, pentru că unii economişti vorbesc despre o nouă cădere economică, despre care mai mult ca sigur spun că se va simţi şi în România, atunci în România vom rămâne la un V, adică la o creştere economică", a declarat şeful statului.

Şefului statului a vorbit şi despre programul Prima Casă, considerând că acesta va fi unul de succes. "Oricât de criticat ar fi, Prima Casă a avut un succes. Până acum au fost emise garanţii de circa 170 de milioane de euro în favoarea celor care au contractat apartamente. Cred că acest program va fi de succes (...) a scos din blocaj sectorul imobiliar în zona de apartamente mici şi medii", a spus Băsescu.

La Sânnicolau Mare, preşedintele a spus că perioada grea o să treacă în câteva luni şi că "o să ne luăm din nou zborul".

Preşedintele a sosit la Timişoara în jurul orei 09:30, s-a întâlnit cu preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc (PD-L), prefectul Mircea Băcală, consilieri judeţeni, primari, directori de deconcentrate şi cadre didactice. S-a întâlnit apoi cu oameni de afaceri şi a vizitat Târgul de produse tradiţionale, ecologice şi meşteşugăreşti din Banat.