MENIU

Băsescu: Voiculescu, Patriciu şi Vîntu au transmis populaţiei ura împotriva mea, prin mijloacele media

Traian Băsescu
Băsescu: După ce am discutat cu Patriciu, Vîntu şi Voiculescu,toţi trei mi-au devenit duşmani

Traian Băsescu lansează, pe ultima sută de metri, un nou atac la eternii moguli, Vîntu, Voiculescu şi Patriciu, pe care-i acuză de instigare la ură faţă de preşedintele României, folosindu-se de televiziunile pe care le conduc.

\"Ura televiziunilor s-a transferat şi la unii dintre români, iar asta m-a durut teribil\", a spus Traian Băsescu, vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

În opinia sa, \"toate acţiunile publice îndreptate către Parlament şi către Guvern, în momentele în care nu făceau ce trebuie, au fost tratate cu scandaluri. Nu de ţară, ci de către televiziuni\".

\"Voiculescu, Patriciu şi Vîntu au reuşit să transmită populaţiei ura împotriva mea, folosind mijloacele media\", a acuzat Traian Băsescu.

Atacurile preşedintelui nu s-au oprit, însă, aici. \"După ce am discutat cu Patriciu, Voiculescu şi cu Vîntu, toţi trei mi-au devenit duşmani\", spune Băsescu, adăugând că \"nu avea cum\" să facă niciun fel de concesii.

\"Nu exclud posibilitatea ca şeful statului să se întâlnească cu oameni de afaceri importanţi, însă marea dificultate vine din faptul că Mircea Geoană s-a dus noaptea, chemat\", a continuat Traian Băsescu, făcând referire la vizita pe care social-democratul Mircea Geoană i-a făcut-o omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit preşedintelui, \"momentul era extrem de delicat\" şi asta pentru că a fost precedat de arestarea lui Nicolae Popa, cu o zi înainte,  condamnat în România la 15 ani de închisoare pentru afacerea FNI.

\"Tu ştii că el a fost arestat şi totuşi te duci. Categoric a minţit când a spus că nu ştie cine este Nicolae Popa. Ce este deranjant ? Că Mircea Geoană o declară public, legat de înlocuirea, imediat după alegei, a procurorului Kovesi. Dosarul lui Nicolae Popa nu e la DNA, ci la Parchetul general, la Direcţia de Luptă Împotriva Crimei Organizate. Cum puteam să nu fac legătura când toate structurile erau concentrate pe arestarea lui Popa, în Indonezia?\", a explicat preşedintele.

\"Impresia mea este ca Mircea Geoană pregăteşte terenul pentru schimbarea procurorului general Kovesi, în contextul arestării lui Nicolae Popa\", a mai spus preşedintele.

\"Este clar că între Vîntu şi Mircea Geoană există o relaţie de subordonare\", a continuat Traian Băsescu. \"Când în emisiunea cu mine a spus că nu este adevărat, că nu a fost la Vîntu, iar la câteva ore iese Vîntu şi spune că l-a chemat în Deltă şi a venit...  Vîntu i-a făcut rău, dar este un tip avid de putere. Vrea şi putere economică şi politică. L-am cunoscut\", a încheiat Băsescu.