MENIU

Băsescu spune că sunt state din zona euro care au ieşit din parametrii Tratatului de la Maastricht

foto: NewsIN

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România îşi menţine obiectivul de a adera la zona euro în 2014, chiar dacă are dificultăţi economice în această perioadă, constatând că acum sunt multe state din zona euro care au ieşit din parametrii Tratatului de la Maastricht.

"Chiar dacă avem dificultăţi economice, ne menţinem obiectivul ca România să intre în 2014 în zona euro. Cu siguranţă nu este un obiectiv uşor pe fondul crizei economice, dar noi constatăm acum că în perioada de criză sunt foarte multe ţări europene din zona euro care sunt total ieşite din parametrii Tratatului de la Maastricht, dacă ne referim măcar şi la deficitul bugetar sau la datoria unora dintre statele membre ale Uniunii Europene, parte a zonei euro", a spus şeful statului, răspunzând unei întrebări venite din partea presei slovace.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că România îşi poate atinge acest obiectiv, de a adopta moneda unică europeană în 2014.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Slovace, Ivan Gašparovič, aflat în vizită oficială în România. 

Mai multe articole despre:
UE România Traian Băsescu deficit bugetar