MENIU

Băsescu spune că România poate trece peste criză şi îşi va relua creşterea economică în 2010

Foto: Realitatea.Net

Preşedintele Traian Băsescu, a afirmat, vineri, că România a împrumutat bani de la FMI şi CE pentru protejarea rezervelor BNR şi a dat asigurări că ţara va trece peste momentul economic dificil, situaţia fiind alta decât cea din1998 când era pe punctul de a intra în încetare de plăţi.

"Împrumutăm bani pentru că nu vrem să ne afectăm rezerva Băncii Naţionale, care este de circa 26-27 miliarde de euro. Orice stat are obligaţia să aibă rezerve valutare, dar nu înseamnă că România nu poate trece peste momentul economic dificil şi că nu îşi va relua creşterea economică în cursul anului 2010," a explicat Traian Băsescu, prezent la Adunarea solemnă a reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, desfăşurată vineri.

Astfel, preşedintele a explicat că, deşi România trece printr-un moment de criză, situaţia prezentă este mai bună decât cea din anii 1995 sau 1998 şi crede în capacitatea statului de a trece peste criză.

"Chiar dacă trecem printr-un moment de criză economică, România nu mai este nicidecum România de acum cinci ani sau de acum zece ani, care să nu poată trece de momentele economice dificile. Practic, acum avem resursele anului 2007 datorită reducerii creşterii economice. Deci, nu suntem nici la stadiul 1995, nici la stadiul 1998, când eram pe punctul să intrăm în încetare de plăţi," a spus şeful statului.