MENIU

Băsescu roagă observatorii OSCE la alegeri să-şi concentreze atenţia pe secţiile din străinătate

Foto: NewsIn

Preşedintele Băsescu i-a spus şefului delegaţiei OSCE pentru observarea alegerilor, Vadim Zhdanovich, că o parte din partidele parlamentare au suspiciunea că secţiile din afara ţării ar putea fi folosite pentru fraude, rugându-l pe acesta şi pe colegii săi să-şi concentreze atenţia pe acest aspect.

"Am sosit săptămâna trecută la Bucureşti şi ne-am început deja activitatea pe 28 octombrie, cand am avut o conferinţă de presă şi ne-am stabilit cartierul general aici. Avem şi observatori pe termen lung care au fost desfăşuraţi, ieri, în şase centre regionale", a spus, în debutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, Vadim Zhdanovich, şeful misiunii OSCE care monitorizează alegerileprezidenţiale.

"O parte dintre partidele parlamentare susţin faptul că Guvernul a mărit numărul secţiilor de votare din afara ţării, aceasta este o cerere adesată de mult timp Guvernului, mai ales din Italia şi Spania, iar acest Guvern a acceptat mărirea numărului de secţii de votare. O parte dintre partide au suspiciuni că aceste secţii ar putea fi folosite pentru fraude. Poate vă puteţi concentra atenţia asupra acestor aspecte", i-a spus şeful statului şefului misiunii OSCE.

Zhadanovich i-a multumit preşedintelui şi i-a spus acestuia că a aflat că în străinătate vor functiona 294 de secţii de votare pentru prezidenţialele de la finalul acestui an.

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista cu cele 294 de secţii unde pot vota cetăţenii români din străinătate la alegerile prezidenţiale şi referendumul din 22 noiembrie.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu alegeri prezidenţiale MAE OSCE