MENIU

Băsescu: Politicienii s-au strâns ciorchine să scape de mine pentru a bloca aplicarea referendumului

Traian Băsescu

Traian Băsescu spune că nepunerea în aplicare a rezultatului referendumului blochează reforma statului, iar \"statul acesta a ajuns atât de costisitor încât nu mai poate fi susţinut de români, statul însuşi consumă cea mai mare parte a resurselor\".

Traian Băsescu a declarat duminică la un miting electoral în Valea Jiului, la Petroşani, că politicienii s-au aliat împotriva sa pentru a bloca aplicarea referendumului, considerând că rezultatul plebiscitului arată că electoratul este încă alături de preşedinte.

Traian Băsescu le-a mulţumit locuitorilor din Petroşani că au participat la referendum. \"Semnalul pe care românii l-au dat este că vor reforma clasei politice, reforma Parlamentului. Până acum au fost reformate doar companii, inclusiv CNH-ul. Niciodată politicienii nu s-au uitat la ei să vadă cum trebuie să fie reformaţi ei înşişi\", a spus preşedintele în funcţie. \"Iată că pe 22 noiembrie românii le-au spus: \"Rămâneţi voi cu o singură Cameră la Parlament şi vă reduceţi voi de la 471 de parlamentari la maximum 300\".

În opinia şefului statului, \"marea problemă de acum, şi de aceea s-au strâns ciorchine unii în alţii şi au format alianţe în această campanie, marea lor problemă acum este cum să blocheze voinţa exprimată de poporul român, cum să nu se aplice rezultatul referendumului pentru ca ei să rămână în continuare cu privilegiile, şi pentru asta nu au decât o soluţie. Soluţia lor este să scape de mine, dar problema e că românii nu vor să scape de mine şi atunci nu le rămâne decât varianta pe care dumneavoastră aţi dat-o. Eu vă asigur că, imediat după alegeri, prioritatea mea majoră este să se pun în aplicare rezultatul referendumului\".

Traian Băsescu spune că nepunerea în aplicare a rezultatului referendumului blochează reforma statului, iar \"statul acesta a ajuns atât de costisitor încât nu mai poate fi susţinut de români, statul însuşi consumă cea mai mare parte a resurselor\". El a spus că în prezent bugetul de stat arată că 29% din banii bugetului sunt alocaţi pentru funcţionarea statului, mai precis ar reprezenta suma din care \"se plătesc privilegiile pentru parlamentari, se plătesc privilegiile pentru cei cu salariile privilegiate, se plătesc privilegiile pentru cei cu pensii privilegiate\". \"Toate acestea trebuie să înceteze! Dacă vrem să facem un stat echitabil, trebuie să încetăm cu privilegiile şi primele care trebuie să înceteze sunt cele ale politicienilor, de aceea se tem de reforma statului şi de rezultatul referendumului\", a mai spus Băsescu. În opinia sa, politicienii aliaţi împotriva sa ar fi sperat ca referendumul să nu reuşească. \"Asta le-ar fi adus lor o victorie prin care să spună că preşedintele vrea să facă mai puţini parlamentari, dar poporul nu, preşedintele vrea să facă o singură Cameră, dar poporul nu. Ei, iată că poporul, aşa cum a fost în cei cinci ani de mandat, a rămas alături de mine, mi-a dat dreptate şi îi obligă pe politicieni să se reformeze\", a mai spus şeful statului.