MENIU

Băsescu: Opţiunea mea rămâne să formez un guvern de dreapta, dar fără premier liberal

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat la Iaşi, că opţiunea sa rămâne de a forma un guvern de dreapta, subliniind că acest lucru s-ar putea realiza dacă liberalii renunţă la opţiunea de a da primul-ministru.

"Opţiunea mea rămâne valabilă ca şi cea din 2004, ca şi cea din 2008: să formez un guvern de dreapta. Totul este, în ceea ce-i priveşte pe liberali, dacă îşi mai menţin opţiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru că am deja o experienţă cu premier liberal. Dar, în rest, opţiunea mea rămâne o opţiune temeinică pentru o soluţie de dreapta", a declarat Traian Băsescu, citat de Ziarul de Iaşi.

Băsescu a reiterat ideea existenţei a două mari partide pe scena politică, plus UDMR, modalitate prin care s-ar evita şi "mereu nefericitele coaliţii".

"Asta ne-ar duce şi la evitarea goanei partidelor după parlamentari şi ar evita şi mereu-nefericitele coaliţii. Le spun nefericite coaliţii pentru că, privind în istoria recentă, constatăm că a fost o mare coaliţie în 1996 - 2000 şi a fost un eşec, a fost o coaliţie în 2004 - 2008 şi a fost un eşec politic, iar acum un alt eşec, PD-L-PSD. Cred că cel puţin în următorii 10 - 20 ani România are nevoie de guvernări puternice. V-aş aduce aminte aici eficienţa Guvernului Năstase, care a fost un guvern monocolor, cu uşoară susţinere din Parlament, şi a fost mult mai eficient", a mai spus şeful statului.

Întrebat despre implicarea în hotărârile adoptate la nivelul PD-L, Traian Băsescu a precizat că este "o poveste creată de presă".

"Este o poveste la fel ca şi aceea cu dictatura, la fel ca aceea cu traficul de armament al lui frate-meu sau ca aceea cu apartamentul cumpărat de fiica mea. Deci, sunt clişee pe care presa le-a creat. Şi nu toată presa, ci mă refer aici la televiziunile care mi-au fost permanent ostile: grupurile de presă ale domnilor Voiculescu şi Vântu, în care eu cred că şi românii încep să nu mai creadă. Nu sunt un om care să ţină sub control PD-L şi vă asigur de asta", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Iaşi, unde a avut o serie de întâlniri cu autorităţile locale şi personalităţi din diverse domenii de activitate. Duminică, mii de susţinători din patru judeţe, Iaşi, Suceava, Vaslui şi Botoşani, au participat la un miting electoral în Piaţa Unirii pentru sprijinirea candidaturii lui Băsescu pentru un al doilea mandat.
Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Iaşi prim-ministru