MENIU

Băsescu neagă că l-a atacat pe Antonescu pe tema soţiei sale decedate

Foto: REALITATEA.NET
Şeful statului susţine că a fost greşit înţeles şi că nu a făcut nicio referire la viaţa personală a lui Crin Antonescu

Candidatul PD-L i-a bătut obrazul lui Crin Antonescu în cadrul duelului de la Cluj pe tema faptului că nu a înţeles că el chiar preţuieşte femeile. A degenerat însă atacându-l voalat pe liberal pe tema fostei soţii a acestuia care s-a sinucis, bolnavă fiind de cancer.

\"Decenţa ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă le respectă. Un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură să ajungă în situaţii dificile\", i-a spus preşedintele Traian Băsescu, liberalului Crin Antonescu, în cadrul duelului consumat la Cluj, răspunzând unui atac al acestuia, care-l acuzase că a promovat mai mult femeia obiect, femeie cu tupeu, decât femeia care „ţine casa”:

Băsescu făcea o trimitere deloc elegantă, la fosta soţie a lui Antonescu, Aurelia. Aceasta era bolnavă de cancer şi în 2004 s-a sinucis, aruncându-se de la balcon. Într-un interviu acordat Q Magazine anul trecut, Antonescu a vorbit şi despre acest subiect delicat: ”Nu doresc nimănui să treacă prin asta. Nu ştiu dacă nenorocirile îi fac mai buni pe oameni, dar cred că îi învaţă ceva. Te schimbă! Te schimbă mult de tot. Îţi pot da tristeţe, fie şi bine ascunsă, pe viaţă. Poţi să înveţi ceea ce trebuia să ştii deja şi fără să se întâmple asta - că suntem egali în faţa destinului, că există doar câteva lucruri esenţiale în lume, care ţin de iubire, viaţă, moarte. Restul sunt ipostaze, decoruri, detalii, pentru o piesă în care putem să jucăm roluri mai mult sau mai puţin interesante. Nu sunt un om împlinit. Sunt un om care a avut parte de o durere incomensurabilă, dar a fost şi fericit cât pentru o mie de vieţi. Nu mi-aş schimba destinul”.

Băsescu a negat sâmbătă seară că declaraţia sa făcea referire la fosta soţie alui Crin Antonescu, revenind cu declaraţia că \"habar nu are despre viaţa lui Crin Antonescu\".

\"Inventaţi una din cele mai mari mizerii. Eu am vorbit despre soţia mea şi văd că unii ziarişti încearcă să ducă lucrurile spre o zona despre care eu habar nu am. Acolo a fost o discuţie mult mai serioasă. A fost o discuţie pe soluţii pentru agricultură, pentru educaţie, pe care observ că nu o preia nimeni. În schimb, se inventează o discuţie despre o poveste din viaţa domnului Antonescu despre care eu habar n-am, eu ştiu doar că s-a căsătorit acum\", a declarat la Braşov, Traian Băsescu.