MENIU

Băsescu (martie 2009): Nica a făcut un lucru extraordinar, a redus birocraţia şi a adus poliţişti în zona operativă

Traian Băsescu s-a arătat, în martie 2009, foarte mulţumit de realizările ministrului Nica
Ion Cristoiu: Traian Băsescu are deja picioarele în apă rece şi nu va semna cererea de revocare a lui Nica.
Foto: NewsIn

Conform Consituţiei şi protocolului semnat între membrii Coaliţiei (PSD şi PD-L) primul ministru nu poate demite un ministru decât cu acordul părţilor. Astfel, şeful statului, Traian Băsescu este cel care va hotărî dacă ministrul Internelor, Dan Nica, va fi demis sau nu.

Într-un posibil scenariu Traian Băsescu nu semnează demisia ministrului Nica, iar primul ministru, Emil Boc s-ar afla într-o postură "cel puţin jenantă", după cum a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Astfel "miza nu este Ministerul de Interne ci imaginea lui Traian Băsescu. Cum iese Traian Băsescu din acest scandal. S-ar putea ca mâine să asistăm la refuzul lui Traian Băsescu de a semna demiterea lui Dan Nica", spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Acest scenariu este împărtăşit şi de către Ion Cristoiu, care a declarat în emisiunea Ora de Foc, de la Realitatea TV,  că Traian Băsescu este deja "cu picioarele în apă rece, deoarece dânsul are deja capul rece, şi nu va semna această propunere de revocare".

Traian Băsescu a declarat în martie 2009 că a fost plăcut impresionat de ministrul Dan Nica pentru măsurile pe care le-a adoptat la începuturile mandatului său.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Emil Boc Dan Nica apă rece revocare