MENIU

Băsescu: Mă surprinde comportamentul lui Geoană care parcă ar fi deja în turul doi

Foto: NewsIn

Traian Băsescu a declarat vineri seară că nu i se pare corect faptul că Mircea Geoană i-a adresat numai lui invitaţie pentru o dezbatere publică. Preşedintele a mai precizat că sunt trei candidaţi care au şanse să intre în turul doi.

"Astăzi, prin purtătorul de cuvânt, am răspuns chemării de ieri a domnului Mircea Geoană de a participa la o dezbatere publică, fiind de acord cu locul de desfăşurare, la universitate, şi cu temele: economie şi educatie. L-am rugat să invite la dezbatere şi alţi candidaţi. Eu nu am organizat dezbaterea. Eu am răspuns solicitării domnului Mircea Geoană. Din partea mea, poate să invite şi toţi candidaţii", a spus Băsescu.

Preşedintele a calificat drept "incorectă" reacţia lui Crin Antonescu care a spus vineri că este nemulţumit "că preşedintele Traian Băsescu doreşte o dezbatere doar cu liderul PSD Mircea Geoană".

"Cine a organizat acest eveniment, îşi asumă şi invitaţiile. Dacă Mircea Geoană nu l-a invitat şi pe Crin Antonescu, cred că a greşit. Nu poţi să faci o dezbatere despre economie fără punctul de vedere al liberalilor", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai subliniat că toţi candidaţi au drepturi şi şanse egale.

"Este incorect să îmi adreseze o invitaţie numai mie, suntem toţi candidaţi cu şanse şi cu drepturi egale. Mă surpinde comportamentul domnului Geoană care parcă ar fi deja în turul doi. Eu cred că sunt trei candidaţi care au şanse: eu, Crin Antonescu, Mircea Geoană. Mi se pare că trebuie extinsă puţin aria invitaţilor. Daca aş organiza un asemenea eveniment, aş adresa invitaţie tuturor candidaţilor", a spus Băsescu.