MENIU

Băsescu: Geoană, fără susţinerea lui Ion Iliescu, ar fi fost bătut şi de candidatul Ecologiştilor

Foto: RTV

Candidatul la prezidenţiale, Traian Băsescu, a făcut referire la susţinerea lui Mircea Geoană de către Ion Iliescu, considerând că această a fost singura variantă a fostului şef de stat, pentru că nu ar fi putut susţine un independent, făcând referire la Sorin Oprescu, pentru că în România un independent nu va câştiga niciodată Preşedinţia.

În contextul discuţiilor asupra actualei clase politice cu moderatorul Traian Băsescu a declarat că fără susţinerea lui Ion Iliescu, candidatul Mircea Geoană nu ar fi avut nicio şansă în această campanie pentru preşedinţie.

"Pe Geoană îl bătea şi candidatul Ecologiştilor dacă nu avea susţinerea lui Iliescu. Iliescu s-a orientat spre Geoană, decât spre Oprescu, care îi este mai loial, dar a înţeles că nu are varinată deoarece un indepedendent nu poate câştiga alegerile prezidenţiale. Putea să meargă de zece ori pe zi pe lângă Oprescu", mai spus Băsescu.

Băsescu a declarat, la un miting electoral la Timişoara, că adevăratul lui adversar din PSD nu este Mircea Geoană, ci Ion Iliescu, care trebuie "lecuit" de putere.

''I-o fi predat ştafeta lui Mircea Geoană, dar Mircea Geoană aleargă într-o direcţie greşită, nu în direcţia câştigării alegerilor'', a spus preşedintele.