MENIU

Băsescu: Fără cele două tranşe de la FMI şi UE, putem fi în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile

Foto: NewsIn
Băsescu: "Azi la CCR s-a amânat legea care vitza realizarea de economii prin concediu fără paltă timp de 10 zile".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară că fără cele două tranşe de împrumut de la FMI şi de la UE, se va ajunge în imposibilitatea plăţii salariilor şi pensiilor.

"Problema acordului cu FMI şi UE nu este legată numai de Ministerul de Finanţe, este legată de îndeplinirea condiţiilor de salarizare, este legată de restrucutrarea aparatului de stat, de îndeplinirea condiţiilor pe sistemul de pensii, de absrobţia fondurilor europene. Toate acestea se constiutie într-un ansamablu care să ne permită să facem tragerile legate de finanţarea de la FMI de la sfârrşitul acestei luni, începutul lunii noiembrie şi tranşa de la UE din decembrie", a spus preşedintele.

Băsescu a mai precizat că se poate ajunge în imposibilitatea plăţii salariilor şi pensiilor.

"Vreau să se înţeleagă că, fără să tragem cele două tranşe de la FMI şi de la UE în lunile octombrie-decembrie, avem dificultăţi, sau să fiu foarte deschis, putem să fim în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile, cu atat mai mult cu cât azi la CCR s-a amânat legea care viza realizarea de economii prin concediu fără plată timp de 10 zile. Legea nu a fost încă validată de CCR care a dat un nou termen", a mai spus Băsescu.

Citeşte şi

Traian Băsescu: Nu am respins varianta ca Johannis să devină premier 

Mai multe articole despre:
guvern Traian Băsescu salarii pensii premier