MENIU

Băsescu: Dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez

Foto: gandul.info
Traian Băsescu: De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate

"Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez", a afirmat preşedintele Traian Băsescu în timpul vizitei de vineri dimineaţă în judeţul Botoşani.

Dacă l-ar fi întrebat, Traian Băsescu i-ar fi spus fratelui său să nu intre în firma DESINTCO SRL. Acum însă, şeful statului spune că a ajuns în situaţia de a se apăra nu de duşmani, ci de propriul frate.

"De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Asta e. Să ştiţi că eu azi noapte am aflat de intrarea lui într-o firmă. Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om, pur şi simplu. Putea să-mi spună, că i-aş fi spus să nu o facă", a spus preşedintele Traian Băsescu legat de acţiunile fratelui său.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, prin intermediul unui  comunicat de presă, că "regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar", dar că a primit asigurări că firma la care este acţionar fratele său nu a fost implicată în contracte cu produse militare. 

Potrivit comunicatului de presă, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă.

Jurnaliştii ziarului Bursa au scris că "fratele preşedintelui Traian Băsescu devine jucător în industria de armament". Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militarã, unde activeazã în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

În calitate de preşedinte, Traian Băsescu este şi şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, organism care aprobă, printre altele, şi programele de achiziţii cu armament şi tehnică militară ale Ministerului Apărării Naţionale.