MENIU

Băsescu către FMI: "Aştept mai mult sprijin din partea dvs, să împingem politicienii să facă reforme serioase"

T. Băsescu: Aştept mai mult sprijin din partea dvs, să împingem politicienii să facă reforme serioase
foto: NewsIN

Înainte de a-şi încheia misiunea în România, delegaţia FMI a avut ultima întâlnire oficială, la Cotroceni. Traian Băsescu le-a spus negociatorilor că aşteaptă mai mult sprijin din partea Fondului pentru a-i presa pe politicieni să facă reformă.

"Aştept mai mult sprijin din partea dvs, să împingem politicienii să facă reforme serioase. Dar în orice caz, dvs. aţi cerut aceste reforme, dar eu am fost mai rapid", a declarat preşedintele Băsescu la întâlnirea de marţi cu membrii delegaţiei FMI la Bucureşti.  

Întâlnirea de la Cotroceni a avut loc după ce premierul Emil Boc a anunţat că Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri scrisoarea de intenţie care va fi înaintată FMI şi CE, în vederea obţinerii unui împrumut de la cele două instituţii. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Viena, că, în acordul care se va încheia cu FMI şi UE, România nu renunţă la cota unică de impozitare, nu trebuie să crească TVA-ul şi nu sunt prevăzute reduceri de pensii şi salarii, ceea ce arată că ţara noastră nu şi-a pus o centură de salvare.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cotroceni întâlnire FMI delegaţie