MENIU

Băsescu: Autorităţile navale trebuie să fie pregătite pentru momentul când economia iese din criză

Foto: www.dmhi.ct.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizita pe care a efectuat-o şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, că autorităţile portuare trebuie să fie pregătite pentru momentul când economia va ieşi din criză, afirmând că în prezent sunt peste 3.000 de nave care nu au angajament.

"Momentul ieşirii din criză trebuie să găsească şantierele navale româneşti pregătite. În momentul de faţă sunt peste 3.000 de nave care n-au angajament şi la multe dintre ele le expiră actele în perioada asta când nu sunt în exploatare", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că aceste nave trebuie să fie reclasificate şi făcute bune pentru transport. "Sper ca ministrul Berceanu, în cursul săptămânii viitoare, împreună cu autorităţile, să ajungă la nişte soluţii care să avantajeze şantierele navale", a precizat Băsescu.

Băsescu a adăugat că autorităţile române trebuie să-şi ajusteze politica în ceea ce priveşte taxele măcar pentru şantierele navale.

În ceea ce priveşte criza economică, Băsescu a spus că sunt semne de redresare, că sunt declaraţii optimiste despre economia SUA. "Sunt declaraţii optimiste despre economia SUA. Se pare că începe să-şi reducă căderea şi se înscrie pe un trend de creştere". Preşedintele a făcut referire şi la declaraţiile ministrului de finanţe german care spunea că prevede sfârşitul crizei. "Avem obligaţia de a avea în vedere şi aceste posibilităţi", a conchis Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
port Traian Băsescu vizită Mangalia şantier naval