MENIU

Băsescu: Alegerile anticipate reprezintă o soluţie pentru rezolvarea crizei politice

Foto: newsIn
Băsescu: "Nu îmi doresc anticipate pentru că pică într-un moment foarte prost."

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, la Iaşi, că alegerile anticipate reprezintă o soluţie pentru rezolvarea crizei politice actuale şi că ia în calcul dizolvarea Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că alegerile anticipate ar putea fi o soluţie pentru ieşirea din criza politică, dar că nu crede că această soluţie este bună în acest moment electoral.

"Nu îmi doresc anticipate pentru că pică într-un moment foarte prost. Însă, nici nu pot gândi, că acest instrument de deblocare a crizelor politice, este un instrument pe care nu trebuie să îl folosesc. Până la urmă, dizolvarea Parlamentului e un instrument de ieşire din criză", a declarat şeful statului.

De asemenea, Băsescu a făcut previziuni şi despre o viitoare alianţă politică care să guverneze după alegerile prezidenţiale.

"Va trebui găsită o soluţie pentru realizarea unei majorităţi parlamentare, fie efective prin participare la guvernare, fie pe bază de protocol, o  alianţă la guvernare. Dar acum nu poţi spune cine e mai bun sau mai rău pentru că PD a încercat toate variantele", a mai spus Băsescu.

Totodată, Prim-vicepreşedintele PD-L a susţinut, în cadrul emisiunii 3x3, că actuala majoritate formată de PNL-PSD şi UDMR ar putea suferi schimbări serioase după alegerile prezidenţiale din 6 decembrie.