MENIU

Baschet - România a învins Bosnia cu 78-47 şi a obţinut a patra victorie consecutivă în baraj

Foto: www.sportarad.com

Naţionala feminină de baschet a României a învins marţi Bosnia cu scorul de 78-47 (34-25) într-un meci jucat la Otopeni, şi a înregistrat asfel cea de-a patra victorie consecutivă din barajul pentru rămânerea în Divizia A europeană.

Punctele României au fost marcate în acest meci de Paşcalău (21), Mandache (18), Boriga (11), Pirău (9), Meszaros (6), Ciocan (5), Drăguşin (4), Tarţa (2), Nagy (2), în timp ce la reprezentativa Bosniei principala marcatoare a fost Stupar, care a înscris 12 puncte.

După cele patru meciuri jucate în barajul pentru rămânerea în Divizia A europeană, România conduce Grupa A cu 8 puncte.

România mai are la activ 3 victorii, după ce în primul meci a învins, în deplasare, reprezentativa Bosniei cu scorul de 101-66, în timp ce în partida a doua a învins acasă, cu 80-49, naţionala Finlandei. În cea de-a treia partidă, România a învins Anglia, în deplasare, cu scorul de 75-71.

După ce România a ratat participarea în faza calificărilor pentru Campionatul European din 2009, tricolorele trebuie să joace acum barajul pentru evitarea retrogradării în grupa a doua valorică din Europa.

Pentru a rămâne în Divizia A europeană, România trebuie să se claseze pe primele două locuri ale grupei din care face parte.

România mai are de disputat în acest baraj încă două partide, cu Finlanda, pe 16 ianuarie, în deplasare, şi cu Anglia, pe 19 ianuarie, la Târgovişte.
Mai multe articole despre:
Baschet Bosnia