MENIU

Bărbaţii care se căsătoresc cu femei mai tinere au şanse mai mari să trăiască mai mult

Foto: bensbreakfastblog.files.wordpress.com

Bărbaţii care se căsătoresc cu femei mai tinere au şanse mai mari să trăiască mai mult, potrivit celui mai mare studiu bazat pe date statistice realizat în Germania.

Studiul,realizat de Max Planck Institute, a scos la iveală şi faptul că bărbaţii care se căsătoresc cu femei mai în vârstă au 11 la sută şanse de a deceda mai repede.

Cercetătorii spun că cifrele studiului pot să însemne şi faptul că doar bărbaţii cu un stil de viaţă sănătos şi sportiv reuşesc să atragă partenere mai tinere.

"O altă teorie este aceea că o femeie mai tânără va avea grijă mult mai bine de partenerul ei mai în vârstă, aşa că el va trăi mai mult," a declarat purtătorul de cuvânt Sven Drefahl, la sediul institutului de cercetări din Rostock, Germania.

În schimb femeile care se căsătoresc fie fie cu parteneri mai tineri, fie cu parteneri mai în vârstă decât ele, au şanse mai mari cu 15% de a muri înaintea soţilor lor.

Studiul a luat în considerare toate rapoartele statistice asupra deceselor înregistrate în perioada 1990 – 2005, pentru întreaga populaţie din Danemarca.
Mai multe articole despre:
femei bărbaţi studiu