MENIU

Barack Obama a împlinit marţi 48 de ani

Foto: Realitatea TV

Aniversare la Casa Albă. Preşedintele Barack Obama şi-a serbat marţi ziua de naştere. Liderul american împlineşte 48 de ani, pe care îi sărbătoreşte prin muncă. El i-a invitat la Casa Albă pe senatorii democraţi şi independenţi din Congresul american, alături de care va discuta cel mai probabil despre reforma sistemului de sănătate.

Barack Obama s-a născut în Hawaii. Tatăl - originar din Kenya, mama - urmaşă a indienilor cherokee. Părinţii au divorţat când Barack era copil, aşa că a fost crescut de bunicii din partea mamei. Adolescenţa i-a fost la fel de tumultoasă. Obama a recunoscut că a consumat droguri şi că, la vremea aceea, petrecea destul timp în anturaje dubioase.

Dar adolescentul revoltat s-a cuminţit. Şi-a luat diploma în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale, iar în 1996 şi-a început cariera politică. Atunci a fost ales senator de Illinois. S-a evidenţiat repede. L-au ajutat discursurile în care nu uita să vorbească despre "visul american" şi de valorile fundamentale: familia şi naţiunea.

În februarie 2007, senatorul şi-a anunţat candidatura în cursa pentru Casa Albă. A câştigat voturile americanilor promiţându-le că-i va aduce acasă pe soldaţii din Irak şi că va elimina impozitele pentru clasa de mijloc. Pe 4 noiembrie a fost ales preşedintele Statelor Unite, primul de culoare din istoria ţării.

Mai multe articole despre:
Sărbătoare Casa Albă aniversare preşedinte Obama