MENIU

Băncile comerciale cer constituirea unui fond de urgenţă pe timpul crizei

Foto: RTV
Radu Gheţea, preşedintele ARB, a declarat că Guvernul, BNR şi băncile comerciale trebuie să se concentreze pentru a relansa creditarea

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) cere Guvernului constituirea unui fond de urgenţă la care să poată apela, dacă vor avea probleme pe perioada crizei. Propunerea a fost discutată la reuniunea pe tema planului anti-criză care a avut loc luni, la Ministerul Finanţelor.

La întâlnire au participat membri ai Guvernului, ai sindicatelor şi patronatelor, oficiali ai Băncii Naţionale, dar şi ai băncilor comerciale.

Radu Gheţea, preşedintele ARB şi preşedintele CEC Bank, a declarat că, în acest moment, toate forţele - Guvernul, BNR, băncile comerciale - trebuie să se concentreze pentru a relansa creditarea, singurul mod prin care se poate asigura o creştere economică. "Această creştere economică înseamnă locuri de muncă, ceea ce ar ajuta România să treacă decent de criza economică", aspus Gheţea.

Preşedintele ARB spune că propunerea Asociaţiei nu este recentă, ea datând din luna noiembrie. "Noi nu am cerut un fond de urgenţă, ci am spus că este necesară apariţia unui plan "B" care, în cazul în care, în România, efectele crizei asupra sistemului bancar vor fi mai puternice decât sunt în prezent, să poată exista posibilitatea ca statul să poată interveni, aşa cum statele europene au intervenit în toate ţările din Europa", a explicat Radu Gheţea.