MENIU

Băncile au peste o sută de locuri de muncă vacante

Foto: RTV

Locuri de muncă vacante în domeniul bancar. Dacă la sfârşitul anului trecut, nicio bancă nu a făcut angajări, acum au apărut primele campanii de recrutare personal.

Site-ul bankingjobs.ro găzduieşte, în acest moment, peste 100 de locuri de muncă în cadrul instituţiilor de credit. Cele mai multe dintre anunţuri sunt pentru consilieri de credit, operatori ghişeu bancar, controlori de costuri, recuperatori de debite.

Din cauza turbulenţelor pe piaţa financiară, băncile şi-au regândit zonele de interes pentru creditare şi s-au orientat şi către microîntreprinderi. Aşa se explică faptul că în oferta de muncă a băncilor sunt tot mai multe posturi vacante de bancheri specializaţi pe IMM-uri.

Dacă în domeniul bancar, lucrurile par să meargă bine, nu acelaşi lucru putem să spunem despre alte domenii de activitate. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în decembrie 2008, erau, la nivel naţional aproape 260.000 de şomeri, iar Guvernul estimează că până la sfârşitul acestui an, numărul lor se va dubla.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă bănci angajări