MENIU

Banca Angliei estimează că redresarea economiei britanice va fi mai lentă decât anticipa anterior

Foto: overseaspropertymall.com

Banca centrală a Marii Britanii a anunţat că se aşteaptă la o redresare mai lentă a economiei britanice decât anticipase anterior, iar inflaţia va rămâne în această perioadă mult sub nivelul ţintit, sugerând că va menţine în continuare o politică monetară relaxată.

Banca Angliei a atras atenţia că estimările sale au un nivel ridicat de incertitudine, ceea ce arată că economia ar putea să se contracte în al doilea trimestru din acest an cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, înainte de a se redresa la începutul lui 2010.

Noua proiecţie arată că redresarea ar urma să vină mai târziu decât se estima în ultimul raport trimestrial, publicat în februarie. Guvernatorul băncii centrale, Mervyn King, a spus că deşi există semne că declinul începe să se tempereze, redresarea va fi lentă şi extrem de incertă.

O redresare întârziată va accentua, de asemenea, presiunile asupra guvernului laburist, care spera o reluare a creşterii înainte de sfârşitul acestui an, pentru a-şi mări şansele la următoarele alegeri din iunie 2010.