MENIU

Avocaţii vor ca magistraţii să dea examen pentru intrarea în avocatură

Foto: iasiplus.ro

Avocaţii vor modificarea Legii 51/1995 pentru ca magistraţii să fie obligaţi să dea examen pentru intrarea în avocatură, susţinând abrogarea articolului care permitea judecătorilor sau procurorilor cu o vechime de zece ani sau judecătorilor de la Curtea Supremă să fie avocaţi fără examen.

De asemenea, avocaţii au susţinut în cadrul unei dezbateri organizate de liberali că legea privind organizarea şi funcţionarea profesiei de avocat trebuie să sancţioneze avocaţii care exercită această profesie fără drept şi care folosesc însemnele baroului fără a fi membri.

Astfel, potrivit modificărilor propuse Legii 51/1995 privind organizarea şi funcţionarea profesiei de avocat cei care se folosesc fără drept de denumirile Uniunii Naţionale a Barourilor din  România, Barou, UNBR, Uniunea Avocaţilor din România, precum şi de însemnele specifice profesiei sau purtarea robei de avocat riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Decanul Baroului Bucureşti, Ion Iordachescu, a declarat pentru NewsIn că se impune adoptarea unei astfel de modificări, deoarece în vechea reglementare nu era prevăzută această infracţiune, iar în ultimul timp s-au înmulţit cazurile în care unele persoane se folosesc fără  drept de însemnele specifice profesiei de avocat.

Liberalii au organizat, joi, o dezbatere publică pe tema modificării Legii 51/1995 privind organizarea şi funcţioarea profesiei de avocat, dezbatere la care au luat parte avocaţi, membri PNL şi membri conducerii Baroului Bucureşti.
Mai multe articole despre:
magistraţi avocaţi examen lege avocatură