MENIU

Autorul propunerilor de dezincriminare a consumului de droguri şi de legiferare a prostituţie: Prin monitorizare vom putea ţine fenomenele sub control

Foto: glasulmaramuresului.ro

Conf. univ. dr. Doru Buzducea, autorul capitolelor referitoare la dezincriminarea consumului de droguri şi a legalizării prostituţiei, a explicat pentru Cotidianul care au fost raţiunile ce au condus la aceste propuneri. În opinia lui Doru Buzucea, propunerile de legalizare a prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri va duce reducerea riscurilor îmbolnăvirii de hepatită şi SIDA.

Conf. univ. dr. Doru Buzducea, prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, a declarat pentru Cotidianul că a iniţiat aceste demersuri "în primul rând să găsim o soluţie pentru a încerca să reducem riscurile asociate celor două practici - prostituţia şi consumul de droguri. Iar aceste riscuri sunt maladiile precum hepatita şi SIDA". Întrebat dacă această legalizare va soluţiona problemele riscurilor asociate practicării prostituţiei şi a consumului de droguri, Buzducea a afirmat că "prin monitorizare nu vom rezolva în totalitate problema, dar vom avea mijloace să ţinem fenomenele sub control".

Referitor la vehiculările din presă conform cărora raportul Comisiei prezidenţiale ar viza dezincriminarea traficului de droguri, Buzducea a explicat că nu există o asmenea informaţie în raport şi că nici nu s-a propus legiferarea drogurilor.

"Doresc să atrag atenţia asupra faptului că noi am propus doar dezincriminarea practicării prostituţiei şi a consumului de droguri. Sub nici o formă nu am avansat ideea dezincriminării intermedierii şi a traficului", a mai spus Doru Buzducea. Conferenţiarul universitar a mai declarat că toate propunerile emise în raport sunt făcute "pe baza unor studii ştiinţifice elaborate de instituţii de specialitate din lume, dar şi de reputate organizaţii neguvernamentale". Propunerile de legiferare a prositituţiei şi de dezincriminare a consumului de droguri au la bază astfel de studii şi de cercetări ştiinţifice, nu sunt luate în calcul "argumentele religioase şi emoţionale", a explicat iniţiatorul propunerilor, referitor la eventualele reacţii negative din partea Bisericii Ortodoxe Române.

Mai multe articole despre:
SIDA prostituţie droguri hepatită dezincriminare