MENIU

Autorul de romane poliţiste Donald Westlake a încetat din viaţă

Foto: franrizer.com

Donald Westlake, unul dintre cei mai prolifici autori americani de romane poliţiste, dintre care două, mai cunoscute, au stat la baza filmelor "The Hot Rock" (1972), cu Robert Redfort şi "Payback"(1999), cu Mel Gibson, a decedat, anunţă presa americană, citată de AFP.

Scriitorul, în vârstă de 75 de ani, a fost victima unei crize cardiace survenite în timpul dineului de revelion din Mexic, locul său preferat de vacanţă, conform declaraţiei date de soţia sa, Abigail Westlake publicaţiei New York Times.

Donald Westlake, care obişnuia să îşi scrie la maşină lucrările, a fost un autor extrem de prolific. A publicat sub mai multe pseudonime, Richard Stark, Tucker Coe, Samuel Holt, Edwin West, Curt Clark sau Timothy J. Culver, din cauza neîncrederii publicului în capacitatea sa de a scrie atât de rapid.  

Într-un interviu din 2007 a menţionat 104 de titluri, dar site-ul său inventariază doar 86 dintre ele. Ultima carte, "Get Real" urmează să fie publicată în acest an. A scris şi opt scenarii de film dintre care unul, "The Grifters" (1990) ("Escrocii", în regia lui John Cusack) a fost nominalizat la premiile Oscar.
Mai multe articole despre:
deces autor