MENIU

Autorităţile yemenite anunţă găsirea a doi supravieţuitori ai accidentului din Comore

Foto: lefigaro.fr

Doi supravieţuitori ai accidentului aviatic din Comore au fost găsiţi, a anunţat un oficial din cadrul companiei. Surse medicale susţin că este vorba de un copil de numai cinci ani şi de o adolescentă de 14 ani, care se află deja la spital şi e în afara oricărui pericol.

La bordul aeronavei Airbus A310 se aflau 153 de oameni, între care patru copii. Norocosul supravieţuitor a fost găsit la câteva ore de la catastrofă, de o echipă de salvare locală. Potrivit reprezentanţilor Semilunii Roşii din Comore, băiatul primeşte îngrijire medicală pe una dintre navele aflate la faţa locului. Nu se ştie deocamdată nimic despre starea copilului sau despre identiatea lui. Între timp, operaţiunile de salvare continuă.

Anterior, aviaţia din Comore anunţase descoperirea mai multor fragmente din avion şi a mai multor cadavre ale victimelor. "Au fost văzute cadavre care pluteau la suprafaţa apei, iar o pată de combustibil a fost reperată la aproximativ 16-17 mile marine de Moroni", capitala insulelor Comore, a declarat un oficial al Aviaţiei Civile, Mohammad Abel Kader, într-o conferinţă de presă în Sanaa.

În plus, au fost reperate şi fragmente din avionul prăbuşit. "Avioanele (care participau în operaţiunile de slavare - n.red.) au văzut bucăţi din aeronavă în locul unde se presupune că s-a prăbuşit", a declarat Ibrahim Kassim, oficial din cadrul autorităţii regionale pentru securitate aviatică, ASECNA. 

Secretarul general al Guvernului din Comore, Nourdine Bourhane, a anunţat că a fost reperată carlinga aparatului prăbuşit. 

La originea prăbuşirii avionului ar putea fi condiţiile meteo nefavorabile. 

Secretarul de stat francez pentru transporturi, Dominique Bussereau a explicat că au existat două tentative ratate de aterizare a avionului, dar că toate informaţiile trebuie verificate.

Oficialul francez a dat asigurări că Yemenia nu figurează "pe lista neagră" cu companii aeriene periculoase. "În caz contrar, nu ar fi primit autorizaţie să plece de la Roissy", a explicat el. 

Franţa a trimis două vapoare şi un avion să participe la căutarea supravieţuitorilor. La bord erau şi 66 de pasageri francezi.

Citeşte şi

Un avion cu 150 de pasageri la bord s-a prăbuşit lângă insulele Comore

Avionul dispărut în Oceanul atlantic s-ar fi prăbuşit cu puţin timp înainte de aterizare

Compania Yemenia era sun "supreaveghere atentă" în Franţa, iar avionul mai avusese probleme

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit Yemenia