MENIU

Autorităţile sanitar-veterinare din Argeş au pus sub sechestru o tonă şi jumătate de brânză

Foto: RTV

Inspectorii sanitar-veterinari din Argeş au pus sechestru 1.587 kilograme de brânză telemea aflată în depozitul unei firme distribuitoare din judeţ, societate de la care s-a aprovizionat hotelul Piscu Negru, unde, în urmă cu o săptămână, zece turişti au suferit toxiinfecţii alimentare.

Primele analize de laborator efectuate pe câteva eşantioane brânză ridicate de la hotel au arătat că acest aliment era contaminat cu un stafilococ. Pe baza facturii de aprovizionare, inspectorii DSVSA Argeş au identificat firma furnizoare şi miercuri au hotărât să pună sechestru pe tot lotul de brânză aflat în depozitul frigorific al societăţii.

Potrivit şefului DSVSA Argeş, Ionel Vişinescu, au fost prelevate alte probe, iar rezultatele finale vor fi aflate joi, 20 august."Au pus sechestru pe 1.587 de kilograme de brânză. S-au recoltat tot probe, iar rezultatele finale le vom cunoaşte joi dimineaţa. În cazul în care se va dovedi că este contaminată cu stafilococ, va fi retrasă şi distrusă", a precizat Vişinescu.

Hotelul Piscul Negru a fost redeschis vineri, 14 august. "Hotelul a fost redeschis pe data de 14 august, în prezenţa inspectorilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi li s-au ridicat sigiliile, după care au primit un document pentru repunerea în funcţiune", a mai adăugat şeful DSVSA Argeş.

Zece turişti, printre care şase copii, cazaţi la hotelul Piscu Negru din judeţul Argeş au ajuns la spital, în data de 10 august, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.