MENIU

Autorităţile poloneze au inculpat trei persoane în cazul Crulic

Foto: RTV

Trei persoane au fost inculpate în Polonia, în urma decesului de anul trecut, într-o închisoare poloneză, a românului Daniel Crulic, care fusese, timp de două luni, în greva foamei, relatează AFP, citând Parchetul de la Cracovia.

"Trei membri ai conducerii spitalului penitenciarului Montelupich de la Cracovia au fost inculpaţi pentru neacordare de ajutor unei persoane aflate în pericol de moarte. Ei riscă până la cinci ani de închisoare", a precizat procurorul însărcinat cu ancheta Piotr Kosmaty, citat de presa poloneză. "Cei trei inculpaţi, care au decis să pledeze nevinovat, vor fi judecaţi în libertate", a adăugat el.

Daniel Crulic, în vârstă de 33 de ani, fusese acuzat de furt şi închis la Montelupich, în noiembrie 2007. Declarându-se nevinovat, Crulic a intrat în greva foamei şi a scris în mai multe rânduri Consulatului român pentru a cere ajutor, potrivit familiei sale. El a murit la jumătatea lunii ianuarie a anului trecut, la o zi după ce fusese transferat la un spital. Crulic avea în jur de 30 de kilograme la acel moment.

În urma decesului lui Crulic, care a provocat un scandal în România, consulul şi ambasadorul român la Varşovia au fost rechemaţi, iar ministrul de Externe Adrian Cioroianu, criticat pentru gestionarea cazului, a demisionat.
Mai multe articole despre:
furt Polonia închisoare Cracovia Daniel Crulic