MENIU

Autorităţile franceze încearcă să afle identitatea a doi copii români abandonaţi joi în Paris

Foto: lefigaro.fr

Autorităţile franceze încearcă să afle identitatea a doi copii abandonaţi joi de o româncă, pe străzile Parisului. Cotidianul L'Express relatează că, după difuzarea unui apel pentru găsirea de martori oculari, femeia a fost identificată şi arestată.

Potrivit unei surse din poliţie, tânăra, în vârstă de 22 de ani, este originară din Bucureşti.

Un bărbat s-a prezentat la comisariat după ce a văzut fotografiile cu cei doi copii şi a furnizat informaţii care au permis localizarea tinerei. A fost desfăşurat un dispozitiv de supraveghere, în zona hotelului Formula 1.

Femeia a fost arestată şi a afirmat că cei doi copii sunt ai ei. Din primele sale declaraţii la poliţie a reieşit că a venit cu cei doi copii din Spania, unde tatăl lor a refuzat să-i recunoască. La Paris, femeia a fost nevoită să-i abandoneze, din cauze financiare.

Ea a arătat şi un certificat de naştere, pe care figurează numele şi data naşterii celor doi copii, care, deşi nu seamănă fizic, ar fi gemeni şi au 19 luni. 

Vinerea trecută, doi copii cu vârste de până la 2 ani, care aparent nu sunt frate şi soră, au fost abandonaţi într-un parc din Paris de către o femeie care a spus că e mama lor şi care vorbea româneşte.

În dimineaţa zilei de 3 iulie, fetiţa brunetă, tunsă scurt, purtând cercei cu o pietricică hexagonală, şi băieţelul cu păr blond şi ochi albaştri au fost lăsaţi cu doi adulţi români de către o femeie care pretindea că este mama lor. În vârstă de circa 22 de ani, brunetă şi corpolentă, femeia a pretextat că se duce să-şi cumpere ţigări, dar nu s-a mai întors.

Copiii au fost duşi într-un adăpost şi, de când au fost abandonaţi, nu au vorbit deloc. Este greu de stabilit dacă sunt români. Fetiţa este de tip european mediteranean, şi, potrivit înălţimii, ar avea în jur de 24 de luni, iar băieţelul este de tip european şi ar avea 22 de luni. Însă ambii au o vârstă dentară de 18 luni.

Se aştepată rezultatele analizei ADN, care vor confirma sau vor infirma că micuţii sunt fraţi. 

Poliţia franceză a făcut public un număr de telefon, la care pot suna cei care recunosc copiii: 0033.1.45.44.31.82.

Mai multe articole despre:
Paris copil Poliţia