MENIU

Autorităţile fac apel la populaţie să colaboreze cu Poliţia în cazul furtului de la depozitul de armament din Ciorogârla

Foto: RTV

Poliţişti, jandarmi, militari şi angajaţi ai serviciilor secrete continuă căutările zecilor de arme care au dispărut de la depozitul din Ciorogîrla. Cel mai mare furt de armament comis vreodată dintr-o unitate militară din România menţine starea de alertă în ţara noastră. Procurorii de la Parchetul Militar încearcă să afle cum a fost posibil ca atâtea arme să dispară fără nici o urmă.

Astfel de verificări au fost făcute în 8 judeţe din jurul capitalei. În Prahova au fost instituite mai bine de zece filtre pe toate şoselele din judeţ. Poliţiştii verifică mai ales autoturismele care vin dinspre Bucureşti. Oamenii legii au verificat documentele şoferilor şi au inspectat maşinile.

De când suntem în alarmă de gradul 0, poliţiştii şi jandarmii din Piteşti au verificat peste 80.000 de autoturisme. În punctele de frontieră verificările sunt la fel de stricte. Până şi în gări călătorii au fost legitimaţi şi le-au fost controlate bagajele.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a decis, joi seară, în urma unei şedinţe la care a participat şi procurorul general Laura Codruţa Kovesi, ca structurile sale specializate din domeniul ordine şi siguranţă publică să menţină acţiunile demarate după evenimentul care a avut loc la depozitul de armament din Ciorogârla.

Structurile operative ale MAI au fost mobilizate începând de miercuri noapte şi s-au organizat filtre de poliţie în toate judeţele din jurul Capitalei. Pe lângă aceste filtre, în toate gările, autogările şi aeroporturile din Bucureşti şi din zonele limitrofe s-au luat măsuri sporite de siguranţă.

MAI face un apel la înţelegere din partea cetăţenilor faţă de procedurile obişnuite unor astfel de situaţii - filtre, controale - şi îi roagă pe cei care deţin orice informaţie care ar putea avea legătură cu acest eveniment să le aducă la cunoştinţa autorităţilor.

Cel puţin 50 de arme au dispărut, miercuri seară, din depozitul Unităţii Militare Ciorogârla, ce aparţine Aviaţiei. Printre cele 50 de arme dispărute se află o mitralieră cu afet, mai multe pistoale-mitralieră şi pistoale-mitralieră cu pat rabatabil.

 

Mai multe articole despre:
MAI armament Ciorogârla