MENIU

Autorităţile chineze au anulat un concert al trupei Bon Jovi. Motivul este incredibil

Primul concert pe care trupa Bon Jovi urma să-l susţină în China a fost anulat de autorităţile din această ţară, din motive încă neelucitate. Totuşi, cel mai probabil, decizia a venit ca urmare a admiraţiei pe care formaţia şi-a arătat-o pentru Dalai Lama.

Concertul pe care formaţia Bon Jovi urma să îl susţină în premieră în China a fost anulat de oficiali guvernamentati din această ţară.

Deocamdată, motivul acestei decizii nu a fost precizat, însă multe voci susţin că este o măsură de cenzură, după ce trupa americană a folosit, într-unul dintre show-urile sale anterioare, o imagine a lui Dalai Lama.

În trecut, China a mai interzis şi spectacolele altor artişti – printre care Bjork şi Maroon 5– sau conferinţele unor academicieni care şi-au arătat în mod public admiraţia pentru Dalai Lama sau sprijinul pentru independenţa Tibetului, relatează BBC News.

Recent, şi concertul trupei Maroon 5 din China a fost anulat, după ce unul dintre memebrii grupului a publicat pe Twitter un mesaj de „La mulţi ani” pentru Dalai Lama.

Pe de altă parte, cântăreţei islandeze Bjork i s-a interzis pe viaţă să mai cânte în China, după ce la concertul susţinut în Shanghai, în 2008, în timp ce interpreta piesa „Declare Independent”,  a strigat „Tibet, Tibet”.

De altfel, întâlnirea pe care premierul britanic David Cameron a avut-o în trecut cu liderul spiritual tibetan a stârnit un val de critici din partea oficialilor.

Despre Dalai Lama, liderii chinezi susţin că este „un lup îmbrăcat în haine de călugăr”.