MENIU

Autorii jafurilor de la casele de schimb valutar din Constanţa şi Călăraşi, în acţiune

Foto. RTV
Unul dintre jafuri a fost surprins de camerele de luat vederi.

Cinci dintre autorii jafurilor de la casele de schimb valutar din Constanţa şi Călăraşi s-au aflat în arestul poliţiei pentru 29 de zile. Unul dintre jafuri a fost surprins de camerele de luat vederi. Vă avertizăm că imaginile conţin scene de violenţă.

Alţi trei indivizi sunt cercetaţi de asemenea, dar în stare de libertate. Oamenii legii au spus că indiciile găsite la faţa locului şi faptul că hoţii au vândut o parte din bijuterii i-a ajutat foarte mult în anchetă. În plus, bărbaţii şi-au cumpărat într-un timp foarte scurt 6 autoturisme de lux şi au dat nenumărate petreceri somptuoase.

Seria jafurilor de la casele de schimb valutar şi magazinul de bijuterii a început în urmă cu aproape jumătate de an. Înarmaţi şi cu cagule pe faţă, hoţii au reuşit să fure sute de mii de euro. Primele indicii despre autori au apărut în urmă cu patru luni, atunci când poliţiştii au început să-i supravegheze îndeaproape pe bărbaţii care s-au grăbit să scape de bijuteriile sustrase. De asemenea, hoţii şi-au cumpărat într-o singură seară patru autoturisme de lux şi au sărbătorit fiecare jaf prin petreceri somptuoase.

Până acum, doar unul dintre hoţi a recunoscut în faţa anchetatorilor că a participat la jafuri. Bărbatul este cel care a fost împuşcat de paznicul casei de schimb valutar din Călăraşi.

Poliţiştii au spus că dacă nu ar fi fost prinşi acum, cu siguranţă seria jafurilor ar fi continuat. Ei nu exclud ipoteza ca bărbaţii arestaţi la Constanta să fi fost implicaţi şi în celelalte jafuri comise la Cluj şi Braşov. 

Mai multe articole despre:
hoţi violenţa Constanţa Călăraşi jaf