MENIU

Autocar românesc, sechestrat în AUSTRIA. Gestul nebunesc al șoferului i-a șocat pe polițiști

Incident halucinant pe o șosea din Austria, care se putea transforma într-o tragedie. Polițiștii au sechestrat un autocar românesc, după ce au descoperit modul inconștient în care șoferul a pornit la drum.

 

Mijlocul de transport a fost oprit de polițiști pe autostrada A1 din Austria, după ce aceștia au observat că circulă fără una din roţile sale spate. Neregula a fost observată în timpul unui control de trafic pe autostradă, relatează publicaţia locală NÖN

 

Conform primelor informații, șoferul a fost nevoit să dea jos o roată din cauza unei probleme cu un rulment, dar nu s-a gândit să remedieze problema la un service, ci și-a continuat drumul spre România, cu toate că avea pasageri.

 

Roata stângă de pe puntea singulară lipsea cu totul, iar autocarul circula cu butucul în aer, la bord fiind şoferul român de 64 de ani şi 10 pasageri, toţi îndreptându-se din Germania spre România.

 

Autoritățile au mai precizat și că șoferul român, în vârstă de 64 de ani, a încercat să stabilizeze axa cu ajutorul unei curele de ancorare.

 

Şoferul de autobuz şi compania proprietară a autobuzului sunt anchetați în prezent și riscă amenzi mari şi posibile interdicţii. Polițiștii au scos plăcuţele de înmatriculare ale autobuzului, blocându-i astfel plecarea până la remedierea problemei tehnice.