MENIU

Austriacul Josef Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Foto: AP
Avocatul lui J. Fritzl: Pedeapsa primită este cea meritată pentru faptele recunoscute de clientul meu

Josef Fritzl, "monstrul din Amstetten", a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi internare într-un ospiciu. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o austriacul Josef Fritzl, bărbatul de 73 de ani care şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani în pivniţa casei. Verdictul a fost pronunţat în unanimitate de cei 8 juraţi.

Judecătorul a decis ca Josef Fritzl să-şi petreacă restul vieţii sub supraveghere psihiatrică. Capetele de acuzare: omor, sclavie, sechestrare, viol, incest, agresiune. 

"Pedeapsa primită este cea meritată pentru faptele recunoscute de clientul meu", a declarat avocatul lui Josef Fritzl. De asemenea, avocatul lui Fritzl a declarat că acesta şi-ar putea duce pedeapsa la bun sfârşit într-o închisoare normală.

"Se va duce probabil într-o închisoare obişnuită pentru o perioadă foarte lungă. Dacă această pedeapsă va fi diminuată, vom vedea. Cred că va putea fi vizitat de rude, dacă acestea vor dori acest lucru", a mai spus avocatul lui Fritzl. Totuşi, Fritzl va petrece tot restul zilelor într-un ospiciu, sub supraveghere medicală.Psihiatri au recomandat internarea în ospiciu pentru Fritzl după ce au descoperit că acesta persoanlitate multiplă şi prezintă riscul de a recidiva.

Josef Fritzl a urmărit mărturia de 11 ore a fiicei sale, care a fost înregistrată în vară şi a declarat că regretă suferinţa prin care ea şi copiii ei au fost obligaţi să o îndure. El a decis în acel moment să se declare vinovat pentru toate acuzaţiile. "Acum toate minciunile sale se prăbuşesc ca un castel de cărţi de joc, iar el nu va mai vedea propria viziune asupra celor întâmplate ca fiind unica adevărată. Realitatea îl zdrobeşte acum şi îi va fi imposibil să trăiască cu ea", a declarat psihiatrul care a stat de vorbă cu Fritzl.

Elisabeth Fritzl a stat în sală cât timp mărturia ei înregistrată a fost urmărită în tribunal, pentru a vedea reacţiile tatălui ei, care a violat-o de mai mult de 3.000 de ori. Elisabeth intenţionează să scrie o carte despre calvarul pe care l-a trăit.

Totuşi, după terminarea procesului, lui Josef Fritzl îi va fi permis să dea un interviu pentru o sumă fabuloasă de bani. De asemenea, el doreşte să scrie o carte.