MENIU

Austria vrea să înăsprească legile ca să combată cerşetoria organizată din România şi Bulgaria

Foto: vienna.at

Autorităţile locale ale oraşului austriac Graz - unde a crescut îngrijorător numărul romilor din România şi Bulgaria care sunt mutilaţi fizic şi care cerşesc - vor să înăsprească, începând din această vară, legile privind cerşetoria organizată, anunţă postul TV Oe24.

"Tot mai mulţi infirmi, mai ales romi din România şi Bulgaria, cerşesc pe străzile din Graz (landul Steiermark). Se presupune că anumite organizaţii criminale îi aduc pe aceşti infirmi în Graz cu scopul de a-i exploata pentru cerşit, luându-le banii pe care îi obţin", informează site-ul Oe24. Graz este cel de al doilea oraş că mărime din Austria, după Viena.

Autorităţile landului Steiermark au decis ca într-un timp cât mai scurt, înainte de sfârşitul verii, să înăsprească legea privind siguranţa. Mai exact, se urmăreşte, potrivit televiziunii austriece, ca cerşetoria organizată, aşa cum este cazul infirmilor aduşi în Graz, să fie interzisă. Consiliul local va discuta chiar joi despre această propunere. 

Kurt Kemeter, comandatul poliţiei locale, a declarat că ipoteza exploatării cerşetorilor infirmi este încă în curs de verificare. De asemenea, trebuie stabilit cu exactitate când se poate vorbi de cerşetorie organizată. "Bineînţeles că cerşetorii stabilesc între ei cine şi unde se duce la creşit. Se poate numi deja acest lucru cerşetorie organizată? Potrivit legilor din landul Viena, această premeditare este deja sancţionabilă, dar nu şi potrivit legilor din landul Steiermark", explică Kemeter. 

Dacă oamenii sunt forţaţi să cerşească şi să predea o parte din bani către cei care îi organizează, atunci este vorba de un caz ce trebuie pedepsit conform legii, a completat comandantul. 

Mai multe articole despre:
cerşetori