MENIU

Aurel Cornea: Luni va fi grevă generală în tot sistemul bugetar din România

Foto: RTV
Cornea: Nici măcar un reprezentant al PD-L nu a ieşit să discute cu noi

Alianţa Bugetarilor nu renunţă la proteste. După ce miercuri au pichetat sediile PSD şi PD-L, sindicaliştii au anunţat că vor continua cu protestele. Luni, 5 octombrie, 800.000 de angajaţi din sistemul bugetar vor intra în grevă generală.

Sindicaliştii s-au întâlnit miercuri, la sediul PSD,  şi cu ministrul Muncii, Marian Sârbu.

''Domnul ministru şi-a arătat disponibilitatea de a dialoga în continuare în cadrul Parlamentului României la Comisia de Buget-Finanţe şi la Comisia de Muncă'', a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea. 

Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de ''aroganţa'' membrilor PD-L, aceştia din urmă refuzând să discute cu protestarii adunaţi în faţa sediului partidului. 

''Nici măcar un reprezentant al PD-L nu a ieşit să discute cu noi. Nu ne-au dat voie nici măcar să facem un pichet mai mare de 30 de persoane acolo. Ne surprinde această atitudine mai ales că în campania electorală, la alegeri şi-au arătat deschiderea către un dialog cu noi'', a mai spus Aurel Cornea. 

Pe de altă parte, liderul FSLI spune că social democraţii încearcă să se spele pe mâini prin declaraţia purtătorului de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz, care a spus că ei nu au cum să-i ajute pe bugetari pentru că urmează să iasă de la guvernare.

"Formele de protest şi grevele vor continua şi sperăm ca ele să ducă până la urmă la sensibilizarea întregii clase politice din România; deci luni va fi grevă generală, nu doar în învăţământ, ci şi în sistemul bugetar, a adăugat Aurel Cornea pentru Realitatea FM.

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Alianţei Bugetarilor, angajaţi din învăţământ, sănătate şi funcţionarii publici, au pichetat sediile PSD şi PD-L din Bucureşti, protestând faţă de prevederile legii unice a salarizării unice, prin care le sunt tăiate sporurile.

Protestele sindicaliştilor ar urma că continue pe 5 octombrie, cu o grevă generală de o zi, anunţată de federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici. Apoi, pe 7 octombrie, sindicatele din Alianţa Bugetarilor vor face un miting şi un marş de protest în Capitală.