MENIU

Audierile celor 15 reţinuţi în cazul furtului de arme s-au terminat

O parte din armele furate de la Ciorogârla au fost găsite/FOTO:flickr.com
15 persoane au fost reţinute în cazul Ciorogârla

Pe numele celor 15 reţinuţi există propunere de arestare preventivă.

Persoanele reţinute în dosarul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla au fost aduse, luni dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti. Ele au fost prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele 15 persoane reţinute pentru care se propune arestarea au participat direct la furtul de la Ciorogârla.  Şase dintre acestea sunt acuzate de furtul armelor, dosarul fiind înaintat Tribunalului Bucureşti pentru emiterea de mandate de arestare. 45 de persoane au fost audiate în acest caz.

Prima ordonanţă de reţinere în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla a fost dată duminică, la ora 16:00, pe numele lui Sandu Chiriţă, care este învinuit pentru complicitate la furt, complicitate la deţinere de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pe numele fraţilor Preda. Eugen Preda, liderul clanului implicat în februarie în scandalul de la Mall Plaza, şi fratele său, Adrian Preda, au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri la DIICOT în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla.

La ieşirea de la audieri, Eugen Preda a declarat că totul este o înscenare şi că nu are nicio legătură cu furtul de arme de la Ciorogârla. Avocatul lui Eugen Preda a declarat duminică seară că clientul său este acuzat de trafic de arme şi droguri.

35 din cele 62 de arme furate la începutul anului de la Ciorogârla au fost recuperate din mai multe localităţi din Ilfov. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii în zeci de locuinţe şi depozite. O parte a armelor a fost descoperită într-un depozit de lemne din Chiajna. Proprietarii depozitului sunt fraţii Alexandru şi Liviu Iordan, care fac parte din anturajul fraţilor Preda.

Mai multe articole despre:
furt Ciorogârla news alert