MENIU

Atletism - Angela Moroşanu a terminat pe locul 2 proba de 400m garduri la reuniunea de la Shanghai

Foto: atletism.org

Atleta română Angela Moroşanu a terminat duminică pe locul secund proba de 400 de metri garduri din cadrul reuniunii de la Shanghai (China) şi a câştigat astfel 8 puncte în clasamentul realizat de Federaţia Internaţională.

Angela Moroşanu a terminat cursa în 55,11 secunde, ea fiind devansată de Melanie Walker din Jamaica, care a avut un timp ce 54,68 secunde. Pe ultima poziţia a podiumului s-a clasat poloneza Anna Jesien, cu un timp ce 55,29 secunde.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleeaşi reuniuni, americanul Tyson Gay a reuşit să alerge distanţa de 100 de metri în 9,69 secunde şi a egalat astfel a doua performanţă din istorie, care a fost deţinută de jamaicanul Usain Bolt. Cel din urmă deţine în acest moment recordul mondial, performanţa sa stabilită la CM de la Berlin fiind de 9,58 secunde.

Reuniunea de Shanghai face parte din World Athletic Tour, iar la aceste competiţii atleţii câştigă puncte în funcţie de locul ocupat în probele la care participă, iar cu ajutorul acestor puncte se realizează un clasament la finalul fiecărui sezon. Fiecare sportiv câştigă şi câte o sumă de bani în funcţie de performanţele de la aceste competiţii.
Mai multe articole despre:
atletism Angela Morosanu garduri