MENIU

Atlantis se va apropia de Hubble astăzi în jurul orei 14:41

Foto: RTV

Naveta Atlantis este aşteptată să se apropie de telescopul Hubble astăzi în jurul ore 14:00, ora României. Inginerii Agenţiei Spaţiale Nord-Americane urmăresc cu atenţie misiunea, după ce au detectat avarierea uşoară a uneia din aripi.

Coordonatorul misiunii a declarat presei că pagubele sunt minore şi nu pun în pericol siguranţa misiunii. Cei şapte astronauţi de pe Atlantis vor efectua, în decursul celor 11 zile petrecute în spaţiu, cinci ieşiri pe orbită.

Vor înlocui aparatele de stabilizare, bateriile, şi sistemul informatic de urgenţă, instalând şi două instrumente noi pentru a spori precizia telecopului Hubble. Pe lângă dificultatea tehnică a lucrărilor de modernizare, NASA a explicat că această misiune este mai riscantă decât un zbor spre Staţia Spaţială Internaţională, din cauza pericolului pe care îl prezintă impactul cu un micrometeorit sau un deşeu orbital.

ISS se află pe o orbită joasă, la 350 de kilometri altitudine, în timp ce Hubble este la o înălţime de aproape două ori mai mare.

Mai multe articole despre:
Hubble Atlantis navetă reparaţie orbită altitudine