MENIU

Astronomul Aurora Simionescu a primit o bursă de studii de la NASA

Foto: Realitatea TV

După ce a descoperit o bucată din Univers ascunsă până acum oamenilor, a fost la rândul ei descoperită de cei de la NASA.

Este vorba despre o româncă, Aurora Simionescu. Tânăra, care a fost desemnată Omul Anului în cadrul Galei Zece pentru România, a primit o bursă de studii, pentru 3 ani, de la NASA.

Aurora Simionescu a aplicat, în noiembrie anul trecut, alături de alţi 156 de tineri din întreaga lume, pentru una din bursele "Einstein Fellowship", oferite de NASA ca parte din programul "Fizica Cosmosului".

Răspunsul, pe care îl aştepta cu sufletul la gură, a venit vineri: nu au fost admişi decât 10 dintre ei, printre care şi Aurora.

Aurora Simionescu are doar 24 de ani şi îşi face doctoratul în astrofizică la Institutul Max-Planck din Munchen.

Alături de mai mulţi colegi germani şi olandezi, Aurora Simionescu a observat pentru prima dată un fragment de masă cosmică, a cărei existenţă a fost recunoscută până acum doar teoretic, fără a putea fi demonstrată.

Este vorba de un ''pod'' de gaz cald şi puţin dens care leagă două grupuri de galaxii, Abell 222 şi Abell 223, aflate la o distanţă de aproximativ 2,3 miliarde de ani lumină de Pământ.