MENIU

Asistentele unei clinici din Timişoara aleargă pe scări cu copiii în braţe, pentru că spitalul nu are lift

Foto: RTV
Medicii au achiziţionat cu zeci de mii de euro un ascensor, care însă zace în garajele spitalului

Asistentele de la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara fac adevărate probe de rezistenţă. Ele sunt obligate să alerge cu copiii în braţe, de la un etaj la altul. Clădirea are trei niveluri, nu are lift, iar copiii trebuie transportaţi de la parter, unde sunt cabinetele, la etajele 2 şi 3, în saloane.

Zilnic, asistenţii de la clinica de neuropsihiatrie infantilă trebuie nu doar să le administreze tratamente micuţilor şi adolescenţilor internaţi, dar şi să îi transporte la recuperarea motorie din sala de sport, la radiografii şi investigaţii pentru că aceştia nu se pot deplasa.

"E foarte greu, de 5-6 ori când au nevoie colo colo. Îi cărăm în cârcă, în braţe, uneori mă mai ajută domnul asistent", spune una dintre asistente.

"'Este extrem de dureros şi stigmatizant pentru nişte copii care oricum au probleme. Este în primul rând umilitor pentru copii care oricum suferă şi sunt umiliţi", susţine Liliana Nussbaum, medic la spitalul timişorean.

Clinica funcţionează în clădirea fără lift de peste 30 de ani. Medicii au achiziţionat cu zeci de mii de euro un ascensor, care însă zace în garajele spitalului.

"Liftul în sine există, este depozitat într-o magazie. Sperăm ca până la sfârşitul anului să avem liftul", a precizat managerul spitalului, Adrian Crăciun.

Zilnic medicii internează în clinică aproximativ 50 de pacienţi, cu vârste de până în 18 ani.
Mai multe articole despre:
Timişoara spital copii medic asistente clinică