MENIU

Ascultătorii posturilor de radio revin la muzica clasică

Foto: www.impactlab.com

Audienţele posturilor de radio indică un interes crescut al ascultătorilor pentru programele de muzică clasică, ca o modalitate de a depăşi traumele induse de criza economică, vremea proastă şi examenele de vară, aşa cum arată statisticile oficiale, citate de "The Independent".

"Classic", o parte a grupului naţional Global radio, şi-a mărit audienţa cu 303.000, în ultimele trei luni, conform declaraţiilor oferite de surse din cadrul grupului Rajar. "Radio 3", care a primit recent numele de "Station of the Year" (Postul anului) cu ocazia decernării premiilor Sony, un fel de Oscaruri ale industriei radio, şi-a mărit audienţa până la 2 milioane de ascultători, cea mai mare audienţă a postului, de doi ani încoace. În tot acest timp, Radio 3 a oferit ascultătorilor arii din operele lui Handel, Haydn şi Mendelssohn.

Classic FM a raportat, la rândul său, o audienţă săptămânală de 6.14 milioane de ascultători, inclusiv copii. Postul este popular printre studenţi şi elevi, mai ales în perioada examenelor. Acesta a atins audienţa record de 573.000 ascultători pe săptămână, cu vârsta sub 18 ani, în cursul actualului trimestru raportând o creştere de peste 70 la sută. "Creşterea îmbucurătoare a numărului de ascultători-copii ne ajută să educăm o nouă generaţie de ascultători dedicaţi muzicii clasice", spune Darren Henley, directorul postului de radio.
Mai multe articole despre:
audienţă radio muzică clasică