MENIU

Aron Huzu a demisionat de la şefia CCA!

Foto: Prosport

Fostul arbitru Aron Huzu şi-a dat miercuri demisia din funcţia de preşedinte al CCA, din cauza deciziei luate de către Comitetul Executiv al FRF, care a hotărât să permită aducerea arbitrilor străini la partidele din Liga I, cu acordul ambelor echipe implicate într-un meci.

"Am făcut deja delegările pentru etapa viitoare, dar o să merg la Mogoşoaia să rup foile; să facă delegările cine o vrea. Eu am vrut să apăr interesul arbitrilor români, avem 24 de arbitri de mare caracter, valoroşi, nu se impunea aducerea brigăzilor străine. Trebuie să dovedesc că sunt consecvent, nu sunt un copil, am şi eu principiile mele. Chiar am primit de la Bacău un fel de avertizare cum că tinerii arbitri din judeţ nu vor să mai arbitreze deoarece nu au nicio perspectivă", a declarat Aron Huzu, la Telesport.

"M-am tot întrebat care ar fi motivele pentru a se lua în discuţie în Comitetul Executiv posibilitatea delegării de arbitri străini. Am stat, am analizat foarte bine. Iniţial am zis să rămân, să lupt în continuare, până am ajuns în maşină şi m-am privit în oglindă, iar cel de acolo îmi spunea: 'Ia-ţi hăinuţele şi pleacă!'. Mă simt ca un coş în care s-au aruncat numai lucruri negative, numai gunoaie", a spus Huzu, la GSPTV. El a precizat că va efectua formalităţile aferente demisiei în cursul zilei de joi.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât, miercuri, să completeze articolul referitor la delegările la meciurile din Liga I cu un punct care permite apelarea la brigăzi din străinătate, în cazul în care ambele echipe implicate într-un joc solicită acest lucru, a anunţat preşedintele FRF, Mircea Sandu. luburile pot solicita arbitri străini începând din etapa a 5-a a Ligii I, în care este programat derby-ul Steaua-Dinamo. Etapa din acest week-end, a 4-a, va fi condusă în totalitate de brigăzi autohtone.

Mai multe articole despre:
demisie CCA arbitri străini Aron Huzu