MENIU

Argentina: Campionatul a fost amânat din cauza datoriilor cluburilor

Foto: www.flickr.com

Începerea campionatului de fotbal din Argentina a fost amânată deoarece cluburile din prima ligă au datorii foarte mari, iar Federaţia Argentiniană de Fotbal nu a găsit încă o rezolvare a acestei probleme.

Sediul federaţiei a fost atacat de aproximativ 100 de protestatari, care au spart geamurile şi au cerut demisia preşedintelui Julio Grondona.

"Comitetul Executiv al Federaţiei a decis marţi noapte ca toate diviziile să nu înceapă la data stabilită", a anunţat forul într-un comunicat. "Hoţul Grondona" şi "Grondona, mincinos şi trădător" au fost câteva dintre mesajele scrise pe zidurile sediului, înainte ca poliţia să intervină.

Campionatul Apertura trebuia să înceapă la data de 14 august, iar oficialii susţin că echipele argentiniene participante în Copa Sudamericana nu vor fi afectate şi nici naţionala pregătită de Diego Maradona.

În comunicat se mai arată că forul încearcă să găsească soluţia cea mai bună pentru rezolvarea problemelor. Grondona, care este şi vicepreşedinte al FIFA, a discutat cu reprezentanţii statului şi cu cei ai sindicatului fotbaliştilor.

"Soluţia ar putea fi ca Federaţia să primească mai mulţi bani din drepturile de televizare", a spus preşedintele.

Potrivit unor surse, cluburile au datorii de aproximativ 78 de milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
Argentina Apertura amânat