MENIU

Aproape 70% din maşinile care circulă pe străzile din România reprezintă un pericol pentru circulaţie

FOTO: mondonews.ro

Şapte din zece maşini care au fost controlate pe străzile din România pot provoca în orice moment un accident dezastruos. Concluzia vine după controalele făcute în trafic de inspectorii Registrului Auto Român.

În primele nouă luni ale anului, inspectorii registrului auto au verificat în trafic peste 66.000 de autoturisme. La 67% dintre acestea au fost găsite nereguli.

Aproape 3.500 de maşini aveau defecţiuni grave, de cele mai multe ori la sistemele de frânare şi direcţie, care puteau provoca în orice moment un accident grav. Alte 9.000 de autoturisme nu respectau normele de poluare, iar peste 20.000 de maşini din cele verficate nu îndeplineau standardele de securitate, rulau cu dotări lipsă sau cu piese improvizate.

Ritmul de înnoire a parcului auto a scăzut foarte mult în ultima perioadă din cauza prăbuşirii vânzărilor de autoturisme noi. În septembrie, de exemplu, dealerii auto au vândut mai puţine maşini cu aproape 60% faţă de perioada similară din 2008.

Până de curând o modalitate de care mulţi români profitau pentru a-şi schimba vechea maşină cu una nouă, programul de înnoire a parcului auto nu mai are nici el succes. În primele 3 săptămâni ale lunii octombrie autorităţile au reuşit să vândă prin acest program doar 53 de maşini, faţă de cele peste 2.800 vândute în septembrie. 

Mai multe articole despre:
trafic maşină RAR Registrul Auto Român