MENIU

Aproape 1.000 de nou-născuţi din Bacău nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B, de două luni

Vaccinurile nu au ajuns la timp în cabinetele din Bacău
Vaccin nou născuţi

Direcţia de Sănătate Publică susţine că problemele legate de licitaţia pentru vaccinuri au făcut ca acestea să nu ajungă la timp în stocul instituţiei băcăuane.

\"Vaccinarea împotriva hepatitei B nu a mai fost făcută de două luni de zile.  Au fost probleme cu achiziţionarea vaccinului pentru că acest vaccin a fost achiziţionat acum de Direcţia de Sănătate Publică prin metoda licitaţiei şi au fost depuse câteva contestaţii în acest sens\", a declarat dr. Marin Buştiuc, director executiv Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Acesta susţine, însă, că lucrurile vor reveni la normal până la sfârşitul săptămânii.

\"Au primit vaccin numai copiii care sunt născuţi din mame cu virus B şi trebuie vaccinaţi obligatoriu în primele ore de la naştere. Restul copiilor se vor vaccina la medicii de familie\", a spus dr. Camelia Husac, medic neonatolog din Maternitatea Bacău.

\"Vaccinarea hepatică pentru virusul hepatic B se face din prima zi de naştere. A doua doză se administrează la două luni, şi a treia doză la şase luni. Dacă din diverse motive o doză a fost depăşită este bine ca schema să se reia pentru ca aceste administrări s-au recomandat în vederea asigurării unor anticorpi suficienţi pentru a apăra organismul împotriva îmbolnâvirii cu virusul hepatic B. Este bine ca atunci când se începe vaccinarea să se continue cu acelaşi produs\", a recomandat dr. Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Bacău.

 

Mai multe articole despre:
vaccin nou-născuţi