MENIU

Aparatul care curăţă sângele de viruşi şi toxine a fost proiectat în SUA

Foto: RTV

Specialiştii americani în boli infecţioase au pus la punct un aparat care ar putea revoluţiona prevenirea unor boli mortale, precum SIDA. Hemo-purificatorul poate elimina din sânge aproape orice virus, de la cel al gripei la HIV.

Aparatul pus la punct de specialiştii unei firme de aparatură medicală din San Diego funcţionează ca o instalaţie de dializă. Dispozitivul extrage sângele dintr-o arteră, îndepărtează virusurile apoi trimite sângele înapoi în corp. Astfel pot fi tratate mai multe boli infecţioase, de la gripa aviară şi rujeolă, la hepatita C şi chiar SIDA, în fază incipientă.Hemopurificatorul poate însă elimina virusurile doar înainte de instalarea infecţiei.

"Aparatul este proiectat să imite reacţia naturală a sistemului imunitar de eliminare a virusurilor şi toxinelor din organism înainte ca celulele şi organele să fie infectate", a spus unul dintre specialişti. Hemopurificatorul îşi demonstrează în prezent calităţile pe un pacient infectat cu virusul HIV, cel care provoacă SIDA. Pentru el, acest tratament poate fi ultima şansă.

Aparatul este deocamdată un prototip. Odată intrat în producţia de serie, acesta ar putea fi fabricat în două versiuni, una pentru spitale şi una pentru ambulanţe şi centrele de urgenţă.

Mai multe articole despre:
SUA SIDA boală virus medic gripa sânge pacient toxine