MENIU

Anunț istoric. Simona Halep a aflat o veste incredibilă

Adio meciuri epice, gen Simona Halep - Maria Șarapova. Tenisul feminin se schimbă din temelii. Steve Simon, directorul executiv WTA, a anunțat că a început demersurile pentru ca meciurile de tenis feminin să aibă o durată fixă, de 90 de minute.

"Un meci de 90 de minute ne permite să avem programe pentru transmisiunile tv și pentru fanii care vin. De exemplu, joi am avut un meci care a început la ora 19:30, dar care nu s-a terminat până la ora 23:00. Oamenii nu mai alocă de la trei la cinci ore pentru a privi ceva, vor să fie într-o perioadă mai concisă de timp și trebuie să recunoaștem asta pentru viitor.

Dacă jucătoarele vor evolua 90 de minute în loc de trei ore, vor fi mai sănătoare, ceea ce înseamnă mai multă calitate în joc. Am văzut multe alte sporturi care au făcut schimbări semnificative în ce privește formatul și au avut succes. Trebuie să luăm în calcul aceste lucruri", a spus Simon pentru publicația Today Online.

Schimbările pregătite de Steve Simon ar putea apărea în tenisul feminin începând cu 2022. În aceste condiții, meciuri precum Simona Halep - Maria Șarapova de la Roland Garros 2014 nu vor mai avea loc, a notat gsp.ro. Atunci, finala dintre cele două a durat peste 3 ore.

Mai mult. În afara scurtării meciurilor, şefii circuitului feminin vor să renunţe şi la setul decisiv, urmând ca acesta să fie înlocuit de un tiebreak (primul la şapte sau diferenţă de două puncte după 6-6), conform prosport.ro.

Mai multe articole despre:
Tenis Maria Şarapova schimbări Simona Halep